Veikalos reiz bija pieejamas auzu rikas. Feinas un veselīgas doniņas. Ļoti garšoja, taču izčabēja. Nolēmu cept pati. Rezultāts - vienā piegājienā apēdu 3 šķēles :)
Nepieciešams:
300g auzu miltu 250-280ml paniņas (cik mitru vēlas maizīti) 3 olas + 1tk cepamais pulveris 1/2 tk soda (viss bez kaudzītes) 1/2tk sāls
Pagatavošana: Sakarsē krāsni līdz 190 grādiem Kēksa vai maizes formu izklāj ar cepamo papīru. Sajauc paniņas ar olām. Miltus sajauc ar cepamo pulveri, sodu un sāli. Pie mitrajām sastāvdaļām piejauc sausās. Viegli samaisa.
Lej iekšā formā, apber ar auzu pārslām, ja vēlas. Cep apmēram 40min, kamēr maize zeltaina.
Pilnīgi atdzesē un bauda.
Maizīte var būt drupenāka, kā veikalā pirkta, bet manuprāt, garšo tiešām labi.
Kā Tev?
Comments