Zane Krēsliņa

Dec 16, 20201 min

Auzu pārslu - biezpiena cepumi

Dabisks ēdiens nomierina prātu. Ķermenim patīk un arī mentāli ir ļoti patīkami redzēt “īstu” ēdienu.

Šie cepumi lieliski aizstāj veikalā iegādājamos batoniņus – sastāvā ir biezpiens, kas nodrošina olbaltumvielas un sāta sajūtu, kā arī pilngraudu auzu pārslas – lielisks šķiedrvielu avots. Šī ir bāzes recepte, kurai droši vari pievienot riekstus, sēkliņas vai citus žāvētus augļus. Rezultāts nebūs kraukšķīgs - biezpiena dēļ cepumi būs vairāk mīksti.


 
Nepieciešams:
 
*180g vājpiena biezpiens
 
*50g rozīnes
 
*150g pilngraudu auzu pārslas
 
*50g cukurs
 
*1 liela ola
 

 
Pagatavošana:
 
*Krāsni sakarsē līdz 200 grādiem. Izklāj cepamo plāti
 
ar cepamo papīru.
 
*Biezpienu sajauc ar olām, pievieno cukuru un rozīnes.
 
*Masā iemaisa auzu pārslas, sajauc kopā. Veido vidēja
 
izmēra cepumiņus pēc savas gaumes un cep apmēram 40 minūtes, kamēr zeltaini.
 

 
Atdzesē un baudi, ņemot līdzi uz darbu veselīgam launagam vai kafijas pauzei.
 

 

0