top of page
Search
Writer's pictureZane Krēsliņa

Ābolu - kefīra plātsmaize ar auzu miltiem

Updated: Sep 25, 2020

Burvīga, smaržīga, vienkārša, rudenīga kūciņa. Izmantoju auzu pilngraudu miltus, un garšas rezultāts ir maigs un patīkams. Gala rezultāts būs mazāk salds, vairāk dabisks - mīklai es nepievienoju cukuru, jo šādus sacepumus bieži izvēlos ēst launagā, kad ļoti saldu nekārojas. Un galu galā - rozīnes sniedz kāroto, tāpat pašu ābolu garša. Jogurtu, kas sajaukts ar cukuru vari pārliet gan pāri kūciņai, gan izmēģināt to uzliet uzreiz pēc mīklas izlīdzināšanas.

Nepieciešams: *200g auzu milti

*450g saldi āboli

*250ml kefīrs vai paniņas

*2 lielas olas

*250g grieķu jogurts *50g rozīnes *30g + 30g cukura

*1 TK cepamā pulvera *kanēlis

*Muskatrieksts *Gabaliņš sviesta

Pagatavošana: 1. Uzkarsē krāsni līdz 190 grādiem, un sagatavo 24cm apaļo kūkas formu. Izklāj to ar cepamo papīru, formas maliņas iezied ar sviestu. 2. Sagriez ābolus nelielos gabaliņos (teikšu godīgi, es mēdzu nemizot, ja tie ir pašu lauku āboli, bet droši vari nomizot.) 3. Sajauc olas ar kefīru, pievieno miltus, cepamo pulveri - samaisi līdz izveidojas mīkla. Ielej to formā. 4. Ābolus sajauc ar 30g cukuru, rozīnēm un kanēli, pierīvē mazliet muskatrieksta. Pārber pāri mīklai. Nedaudz iespied ābolīšus dziļāk mīklā. 5. Jogurtu sajauc ar otru daļu cukura un pārlej pāri āboliem. Atceries - vari darīt arī otrādi - jogurtu uzlej mīklai uzreiz, un tad kārto ābolus. Šajā reizē es jogurtu uzlēju cepšanas beigu fāzē, 15min pirms beigām. 6. Cep apmēram 40-45 min, vai kamēr šķiet, ka ābolīši gatavi un

kūka zeltaina. Viss ir gatavs! Ēd siltu, karstu, aukstu un baudi. Attēlā variants ar jogurtu zem āboliem.



0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page