top of page
Search

Kvinojas - olu brokastu mafini

Ir cilvēki, kas neēd brokastis un tas ir normāli. Tādā gadījumā šī recepte var tikt dēvēta arī par launagu, uzkodu vai vienkārši lielisku veidu kā izmantot olas. Es pati brokastis ēdu vienmēr. Ne gluži uzreiz pirmajās piecās minūtēs pēc acu atvēršanas, bet reizēm arī tā. Olas ir vērtīgs, veselīgs produkts, ko es ierasti baudu no rītiem, un tās asociējas ar brīvdienām, jo tad bez steigas var tās mierīgi sagatavot.

Šī recepte ir iedeāla darba dienām, kad laika nav tik daudz, bet ir vēlme paēst pilnvērtīgi. Šie olu mafini dod ļoti labu sāta sajūtu, pateicoties sastāvā esošajiem taukiem un olbaltumvielām, kā arī kvinoja nodrošina ogļhidrātus enerģijai. Tāpat šie mafini der perfekti, lai ievietotu tos #lunchbox kastītē vēlākam laikam. Īpaši pēcpusdienās, kad organisms mēdz saukt pēc kaut kā garšīga un salda, variet pamēģināt tā vietā piedāvāt īstu, pilnvērtīgu ēdienu. Uzņemsiet tik pat kaloriju vai mazāk, bet jutīsiet sātu. Vieglāk tiksiet līdz vakariņu galdam, un būsim godīgi - apēst vienu olu mafinu ir vieglāk, nekā apstāties pie pāris gabaliņiem šokolādes, kas mēdz izvērsties plašāk.

Sastāvdaļu varianti ir nebeidzami - gaļa, siers, dārzeņi - tas viss der pildījumā.

Lai pagatavotu 8 olu mafinus nepieciešams - *6 olas (vislabāk lauku, protams) *1 paciņa mozzarella siera smalki sagriezts * 100g kvinojas nepagatvotā veidā * Lociņi smalki sagriezti * Vidusjūras garšaugu maisījums * Sāls, pipari * 50ml piena (varētu arī šo soli izlaist) Pagatavošanas veids - *Kvinoju ieber 200ml vāroša ūdens, kam pievienota šķipsna sāls, un vāra līdz gatavībai. Kad ūdens beidzies, uzliek vāku, lai mazliet uzbriest. * Sagatavo cepeškrāsni uz 180 grādiem. *Olas sakuļ, pievieno pienu, smalki sagrieztus lokus, garšvielas pēc garšas. * Pievieno sagriezto sieru un kvinoju, samaisa. Masa sanāk šķidra, un to uzmanīgi sadala kēksu formiņās. Es izmantoju silikona. Liek karstā krāsnī uz cepampannas, un cep apmēram 20min vai kamēr redziet, ka masa vairs nav šķidra, un ir izveidojies gatavs olu mafins. Var ēst gan siltus, gan atdzesētus. Man pašai patīk tos sagatavot jau iepriekšējā dienā, lai nākamais rīts ir mierīgs un ar brokastīm. Šim ēdienam ir neskaitāmas variācijas. Lieliska piedeva būtu arī - *Viegli apcepti sīpoli vai puravi * Spināti * Vistas filejas gabaliņi * Žāvētas gaļas strēmelītes u.c. Esiet radoši un baudiet!

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page