top of page
Search

Banānu - šokolādes pilngraudu kēksiņi 

Jo vēsāks kļūst laiks, jo vairāk aug vēlme pēc kaut kā, kas sastāv no šokolādes un miltiem.

Labi, patiesībā aug arī vēlme ieslēgt krāsni, zinot, ka iekšā tādēļ nebūs virs 30 grādiem pēc celsija.


Pieceļoties jūlija nedēļas nogalē, kad termometra stabiņš uzrāda ne vairāk ne mazāk kā 13 grādus, un lietus nepagurdams tukšo savus uzkrājumus, man tapa skaidrs - šī būs viens no tām dienām. Ziniet,no tām, kad tā vien gribās paņemt pledu, labu grāmatu, tējas krūzi un kādu šokolādes kēksiņu.


Šī recepte tapa no tā, kas ir mājās. Nebija ne prātā doties pēc kādām īpašām sastāvdaļām, un izdevās nudien labi. Uzreiz jāsaka, ka tie nav saldi - pievienoju patiešām nedaudz cukura. Kaut arī reizēs, kad ēdu desertus, mīlu tos saldus (jo tie taču nav ikdiena), šos apzināti cepu mazāk saldus, jo zināju, ka gribēšu ņemt līdzi arī ikdienas gaitās kā uzkodu darba dienai. Ja jums ir vēlme pēc salduma, to vienmēr var pievienot papildus, tāpat kā šokolādes gabaliņus, bet tad arī uzturvērtība būs cita, un tad tie noteikti nebūs vairs ikdienas #lunchbox kēksiņi.

Izvēlos mājās turēt speltas vai cita veida pilngraudu miltus, lai cepot šādus kulinārijas brīnumus, kā arī pankūkas, izdotos papildus uzņemt ar šķiedrvielas. Sīkums, bet patīkami. Pilngraudu produkti garšo tiešām labi, dodiet iespēju tiem sevi parādīt.



12 kēksiņiem vajadzīgs-

*200g pilngraudu kviešu miltu (jāatzīst, ka ēdu visu vienkāršo, gan glutēnu, gan laktozi un pārējo, ko tagad laikam ēd vien retais, taču droši pielāgojiet savai diētai miltus pēc ieskatiem)

*2 Lieli banāni (240g)

*1 liela ola

*1 tk cepamais pulveris

*1/2 tk soda

* Kanēlis (esiet dāsni)

* 3 kārtīgas karotes nesaldināts kakao pulveris

* 30g cukura (Nav vērts domāt, ka pievienojot medu, kēksiņi būs veselīgāki. Karstumā medus kļūst par to pašu cukuru bez papildu vērtības, ko tas satur svaigā veidā, un kalorijas visos cukura veidos ir vienādi daudz. Arī agaves, kļavu un citos sīrupos. Tik vien kā garšas jautājums)

* 10g vaniļas cukura

* 270g bezpiedevu jogurts (izmantoju Straupes)

* Sauja valriekstu


Pagatavošana:

*Sausās sastāvdaļas vienā bļodā kārtīgi sajauc. Pievieno sasmalcinātus riekstus.

*Atsevišķā bļodā saspaida banānu, sajauc ar olu un bezpiedevu jogurtu.

* Sajauc miltu maisījumu kopā ar mitrajām sastāvdaļām, un pilda kēksiņu formās. Izmantoju silikona, līdz ar to papildus taukvielas nebija vajadzīgas.


Cep 180 grādos apmēram 25min.


Ļauj tiem mazliet atdzist, paralēli gatavojot kafiju vai tēju, lai baudītu mierīgu sirdi, un gaidītu atgriežamies vasaru.


Šoreiz piedāvāju arī uzturvērtības informāciju.

Viena kēksiņa uzturvērtība -

125kcal

21g ogļhidrātu

3g šķiedrvielu

3g tauku

4g olbaltumvielu


*Pievienojot grieķu jogurtu, var ievērojami palielināt olbaltumvielu saturu.


Lai izdodas, esiet radoši un baudiet!

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page