top of page
Search

Brokastu maizītes ar olu kulteni

Vai šo var dēvēt par recepti? Neesmu droša, bet esmu droša, ka garšo ļoti labi un piestāv brīvdienai vai nesteidzīgai darba dienai. Viss ģeniālais ir vienkāršs. Olas var ēst un no holesterīna nevajag baidīties, ja vien neizmanto olas miltu panējumā. Tās ir brīnišķīgs produkts, un šajā variantā izmantoju gan veselu olu, gan olas baltumus.

Vienām kārtīgām brokastīm nepieciešams: *1 liela vai vidēja ola *80g olu baltumi (atbilst divām olām, taču es izmantoju Balticovo jau atdalītos baltumus) *50ml piena *60g mozzarella siera *Sāls un pipari *1 ĒD Eļļa vai sviests cepšanai (izmantoju Ghee sviestu garšas īpašību dēļ) *Divas šķēles Auzu rikas vai maize pēc izvēles

Pagatavošana: *Olu sajauc ar olu baltumiem, viegli sakuļ ar dakšu.

*Pievieno pienu un garšvielas, samaisa. *Pannā sakarsē eļļu vai sviestu. Kad karsta, uzlej olu masu. Cep, maisot ar lāpstiņu līdz gandrīz gatavībai. *Pievieno sieru, apmaisa un cep pāris minūtes, kamēr siers gandrīz izkusis. Servē uz maizītēm un bauda! *Lieliski, ja pa rokai ir dilles vai citi zaļumi, kā arī noteikti servē ar papildus dārzeņiem - par tiem jāatceras arī brokastīs. Man aiz kadra slēpās rīvēti burkāni.

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page