top of page
Search

Pildīts veģetārais baklažāns

Dārzeņi jāēd, visi ir informēti par to. Bet kā apēst vairāk dārzeņu? Ar baklažānu man ir bijušas ne vienmēr mīlestības pilnas attiecības. Tas šķitis pārāk eksotisks dārzenis, ar kuru nekad nav bijusi skaidrība, ko iesākt. Uz pannas tas uzsūc visu eļļu, kas dāsni tiks dota, bet franču kulinārijas dārzeņu sautējumā Ratatouille tas sevi pierāda kā lielisku. Ar vieglu latvietes pieskārienu tas sevi šajā receptē parāda kā brīnišķīgu pusdienu vai vakariņu varoni. Kā jau ar pildītiem produktiem - fantāzijai robežu nav. Tomēr es esmu minimālisma un samērā tīru garšu piekritēja. Tāds arī top šis ēdiens.

Nepieciešams: * 2 Vidēji baklažāni * 120g pērļu grūbu (sausā veidā) * 1/2 purava (baltā daļa) * 1/2 sarkanās paprikas * Sauja brūno šampinjonu (vai citas sēnes pēc sezonalitātes) * Olīveļļa * gabaliņš sviesta * sāls & pipari Pagatavošana: * Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem, sagatavo cepamo plāti vai trauku, kur cept pildītos dārzeņus. *Baklažānus nomazgā, nogriež galus un sagriež uz pusēm. Vidu izgrebj, atstājot mīkstumu pildījumam. *Apslaka ar olīveļļu, pārkaisa ar sāli un pipariem, un liek krāsnī uz 15min, kamēr gatavo pildījumu. * Grūbas novāra atbilstoši instrukcijai (1 daļa graudu, 2 daļas ūdens). * Puravu sagriež ripiņās un apcep eļļā un gabaliņā sviesta, sautē uz nelielas liesmas 5min. Pievieno sagrieztas sēnes un papriku, apcep vēl dažas minūtes. * Pievieno arī baklažāna mīkstumu, turpina sautēt līdz pildījums šķiet gandrīz gatavs. * Samaisa grūbas ar dārzeņiem. Pa to laiku izņem baklažānus un piepilda tos ar sagatavoto masu. * Ievieto atpakaļ krāsnī un cep vēl 15min, kamēr baklažāns šķiet mīksts un gatavs.


Voila! Veselīgi, garšīgi un vēl viens veids kā apēst mazliet vairāk dārzeņu. Klāt var pievienot kādu sieru pēc izvēles, piemēram, mozzarella, tas ēdienu tikai papildinās.

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page