top of page
Search

Vienkāršā Poke bļoda ar tunci

Patiesībā šī recepte noteikti visai tālu atbilst tādai autentiskai Poke bļodai, jo ir diezgan vienkāršota. Aplūkojot daudz, dažādas receptes, ievēroju, ka mērces varianti ir dažādi un arī sarežģītāki, bet šo, ko piedāvāju, esmu pārbaudījusi. Garšo izcili un neprasa pūles vai pārāk sarežģītas sastāvdaļas. Jāsaka, ka bija laiks, kad spēcīgi un stingri turējos vienīgi pie pilngraudu produktiem. Arī šobrdīd 80% izvēlos pilngraudu opcijas, ja runa ir par graudaugiem vai maizi. Tie tiešām nodrošina labāku sāta sajūtu, pateicoties sastāvā esošajām šķiedrvielām. Taču laikam ejot, ir nākusi viena vērtīga atziņa. Reizēm vienkārši ir jāēd tas, kas garšo. Jo apēdot to, kas it kā ir veselīgāks, bet nesniedz baudu, parasti beidzās ar to, ka vēlāk tiek apēsts arī tas, ko ļoti gribējās. Un tad tu esi apēdis divas porcijas. True story. Un tas ir mans stāsts ar baltajiem rīsiem, ko iesaku izmantot arī šajā receptē. Protams, pielāgojiet paši, un uzturvielām bagātākam variantam brūnie būs lieliski. Bet man ir absolūta mīlestība tieši pret labas kvalitātes, aromātiskiem Jasmīnu vai Basmati rīsiem. Starp citu, tiešām iesaku izvēlēties labas kvalitātes rīsus. Pēdējo reizi nošāvu garām, un tas nudien radīja vilšanos.



Produkti divām porcijām -

*Tunča fileja 250-300 grami

*Jasmīnu rīsi 130g (sausā veidā) Daudzumu pielāgo pēc izsalkuma pakāpes

*2 īsie gurķīši (lieliski atsvaidzina garšas kārpiņas pēc tunča kumosa)

* 1 avokado

* Neliela paprika

* Citi dārzeņi pēc izvēles - man bija pēdējie sezonas sparģeļi Latviskai versijai lieliski derētu arī viegli apcepti cukīni vai kabači, vai jebkuri citi iemīļoti dārzeņi.

Mērcei - *2 ĒD Sojas mērces

*1 ĒD Sezama eļļas

*1/2 ĒD šķidra medus vai kļavu sīrupa (Es izmantoju kļavu sīrupu)

*Sauja smalki sagrieztu zaļo lociņu (šis ir dod tiešām labu garšu)


Šāds daudzums mērcei ir paredzēts tunča marinādei. Lai garšas savienotos kopā arī gatavā bļodā, iesaku šadu pašu daudzumu mērcītes sadalīt un pārliet pāri dārzeņiem. Pagatavošanas process neaizņem daudz laika. Tunci sagriež pret šķiedru ar asu nazi - kumosa lieluma kubiņos. Aplej ar marinādi un liek ledusskapī, kamēr pagatvo rīsus pēc norādēm un sagriež svaigos dārzeņus. Sparģeļus nomazgā, nogriež balto daļu kātiem un liek tvaicēties burtiski dažas minūtes. Tik pat raiti tos var apcept uz pannas - garšo dievīgi abejādi. Ņemot vērā sezonalitāti, tos var aizvietot ar brokoļiem, piemēram, atstājot to pašu pagatavošanas veidu.

Visu liek dziļā šķīvī, pārlej ar mērcīti un bauda svaigas, vieglas vakariņas.


0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page