top of page
Search

Ābolu - biezpiena kūka

Rudens ir viens no pašiem mīļākajiem gadalaikiem. Neskatoties uz drēgno laiku, īpašs šarms virmo gaisā. Un no gaisa krīt arī āboli. Labi, ne gluži no gaisa, taču smaržīgs, sulīgs, no zemes pacelts ābols - tā garšo un smaržo rudens. Tad ir laiks māju piepildīt ar šīm smaržām, un es jums piedāvāju ļoti vienkāršu recepti, ko viegli papildināt ar sev vēlamām sastāvdaļām. Es ļoti mīlu biezpienu, tas sniedz sāta sajūtu un dod labu pamatu. Kūka šādi satur lielu daudzumu olbaltumvielu, un pievienotie auzu pilngraudu milti to papildina ar šķiedrvielām.


Manis piedāvātā kūkas versija nav salda. Man patīk cukuru pievienot simboliski vai nemaz, jo tad katrs pats var izvēlēties cik saldu gabaliņu šodien vēlas. Reizēm man nekas neprasās klāt, jo šādu šķēli labprāt apēdu pēc pastaigas, treniņa vai pie kafijas. Ļoti ērti ievietot kā launagu #lunchbox kastītē. Reizēm vēlos to papildināt ar mājas ievārījumu, šķidru medu, vai jogurta un cukura karotes kombināciju. Man tā patīk un esmu radusi, taču, ja jums šī kūka paredzēta kārtīgam našķim, noteikti būs cukura daudzums jāpalielina.

24cm kūkas formai nepieciešams: * 400g saldi āboli *250g grieķu jogurts *360g biezpiens (vājpiena, pilnpiena pēc izvēles) *80g žāvētas dzērvenes *3 vidēja izmēra olas *100g pilngraudu auzu milti *1 tk cepamais pulveris *Nedaudz sarīvēta muskatrieksta *Kanēlis *30g cukura (vai vairāk, ja vēlas īsti saldu garšu) Pagatavošana: *Ābolus nomizo un sagriež nelielos gabaliņos. Sajauc ar olām, cukuru, jogurtu. *Masai pievieno biezpienu, samaisa. *Atsevišķi sajauc miltus ar kanēli, cepamo pulveri, dzērvenēm. Pierīvē mazliet muskatrieksta. *Miltu masu pievieno biezpiena masai - samaisa. *Iesmērē cepamo formu ar nedaudz sviesta vai eļļas, piepilda to ar kūkas masu, pārber ar kanēli, un cep 180 grādos, kamēr augša veidojas zeltaina. Apmēram 45min, tačau jāraugās pēc krāsns īpašībām. *Pēc cepšanas ļāvu kūkai pastāvēt formā vēl minūtes 30, tad ņem ārā un atdzesē pilnībā. Šī kūka vislabāk garšo pilnībā atdzisusi. Voila! Smērē ievārījumu vai ēd tāpat, un baudi.


0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page