top of page
Search

Saldējums, kurš ir pārāk labs?

Šis saldējums man saistās ar amerikāņu filmām. Kad sieviete ir izšķīrusies, viņa sēž dīvānā un ēd lielo Ben&Jerry`s. Es pati? Nekad nebiju ēdusi šo saldējumu. Neprasi kā. Es zinu, ka Stockaman trakajās dienās tam vienmēr ir atlaides, un tas ir pieejams, tomēr tas man bija pagājis garām. Taču šonedēļ es pieeju saldējuma lietai nopietni un to nopērku.



Izvēlos cepumu mīklas garšu, un esmu visai laimīga, ka tam izrādās atlaide, jo iepakojums maksā 10 eur. Say what? Bet viss ir veiksmīgi, un pēc vakariņām es mums abiem ar vīru ielieku tīri ok porciju. Ne ļoti lielu, bet tādu, ka pietiks.


Pastāstīšu uzreiz, ka kalorijas ēdienam es neskaitu, un neko nesveru. Našķus ēdu ar mēru, bet katru dienu. Tādēļ arī uzturvērtības ļoti nepētu, jo zinu, ka man galvenais ir iekšējā izjūta. Un par to arī šis stāsts.


Saldējums ir krimināls. Tā es saku par lietām, ar kurām nav iespējams apstāties. A la čipsi, nežēlīgi labi saldumi un... šis saldējums. Patiesībā tādas lietas ar kurām “nav iespējams apstāties” nav daudz. Taču tām ir vienojošs faktors. Tās ir rūpnieciski ražotas.


Vai zināji, ka mums ir grūtāk apstāties ēst, ja uz šķīvja ir daudz, dažāda ēdiena? Vai arī tas ir sarežģīts? Kad atteicos no diētām, biju maksimāli satraukta, kad restorānā man atnesa Budas bļodu ar 12 sastāvdaļām, jo nezināju kā nepārēsties. Tagad es zinu vairāk.
Kad ēdu Ben&Jerry`s, es jūtu perfekto saldumu, olas dzeltenumu, kas garšo pēc goglemogel, un mīklas gabaliņus, visus vienāda izmēra, saldus, bet tas nav viss, arī mazas šokolādes skaidiņas. Gandrīz sāku smieties. Šie ražotāji tiešām ir darījuši visu. Un tas strādā.

Porciju, kuru parasti apēdu un esmu mierā, šoreiz izjūtu kā pārāk mazu. To saka arī vīrs. Nepietiek. Ir izjūta, ka vajag vēl. Jo ēdiens bija jautrs, tas izklaidēja manas smadzenes un man nepanika uzkost ideālos cepumu mīklas gabaliņus. Dažādās tekstūras, garša, saldums.

Es izmēģinu saldējumu nākamajā rīta, kad sajūta ir līdzīga un trešajā dienā, mēs nopērkam citu saldējuma marku, tikai intereses pēc. Protams, arī tas nav nekāds mājas saldējums, taču tam ir tikai viena tekstūra un garša. Kāds pārsteigums, kad mēs ēdam to, ir gana daudz ātrāk.

Ko es gribēju teikt ar šo ierakstu?


Mēs varam ēst visu, un visi produkti ir morāli neitrāli. Arī Ben&Jerry`s. Taču pārtikas tehnoloģijas dara visu. VISU, lai mēs apēstu vairāk. Ja tev ir sajūta, ka tu nevari apstāties, tā nav tava vaina. Šie produkti tiek ražoti ar nolūku tev ēst daudz un vairāk. Grūtā apstāšanās, protams, var būt saistīta arī ar to, ka ķermenis vienkārši nav adekvāti pabarots, tad pārēsties gribēsies ar jebko. Taču normālā situācijā, ķermenis ziņo par sātu, garšu un mēs spējam pateikt, kad mums pietiek, kad ēdiens vairs negaršo tik labi. Ja tā nav, es domāju divās kategorijās, vai esmu paēdusi gana un cik dabisks ir šis ēdiens.

Vai tev nekad neēst saldējumu? Ēst. Tāpat kā čipsus. Jautājums, cik bieži un vai tev ir instrumenti (nevis gribasspēks), lai ēstu ar mēru?

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page