top of page
Search

AMALFI krasts ( kur nakšņot ar mazu budžetu?)

AMALFI. Viss sākās ar to, ka šorīt dzēru espresso no krūzītes, ko atvedu no Itālijas. Šodien līst. Man gribās padalīties ar ko saulainu – ar bildēm no ceļojuma.

Es nezinu, kādēļ, bet Amalfi man šķita romantiska vieta, un tieši to mēs izvēlējāmies kā savu medusmēneša galamērķi 2018. gadā. Naudas bija tik, cik bija, tomēr ceļojumu es gribēju – tas bija skaidrs.


Amalfi ir dārga vieta, īpašiem diviem jauniem cilvēkiem, bet tas mūs neatturēja. Mēs rezervējām naktsmītni Airbnb un devāmies. Ceļš bija garš. Lidojums mūs atveda uz Romu un ne reizi vien dzirdēju – Jūs aizbraucāt prom no Romas, neapskatot to? Jā. Ja Tu pazītu mani, Tu zinātu, ka pilsētas nav mans. Ūdens? Padod tikai! Un tas bija tieši tas, ko gaidīju.


Ūdens ir, bet sezonai par agru :) Vietri Sul Mare pludmale

Roma – Salerno, izvēlētais vilciena maršruts mūs nogādāja 2.5h stundās galā. Mūs sagaida kungs gados, kas nerunā angliski. Ir tumšs. Esmu nogurusi. Ieejot dzīvoklī tas ir.. nekāds. Gulta nav ērta. Es raudu. Vīrs mani mierina.

No rīta spīd saule, un viss tomēr nav tik slikti. Mēs meklējam autobusu, kas aizvestu mūs tālāk, jo apmetušies esam dzīvoklī par 210 eur vietā – Vietri Sul Mare. Vieta, kas man riebās sākotnēji, pēc nedēļas bija OĀZE no tūristiem.



Kad no jauna esmu tuvu asarām, mums izdodas noskaidrot, ka autobuss atiet no centra, ko var sasniegt kāpjot stāvā kalnā 15 minūtes. Kā kalnu gazeles mēs kāpjam. Man noslīd zeķe. Ja Tev tā ir bijis, Tu zini cik riebīgi tas ir. Mums izveidojas joks – ja slīd zeķe, tad zini, ka kalns ir gana stāvs.

Vieta ir fantastiska. Espresso maksā 0.80 centus. Kapučīnu 1.5 eur. Maizītes – kapeikas. Tolaik nemācēju izbaudīt neko, tomēr es darīju labāko. No Vietri centra devāmies uz Salerno, no Salerno uz pašu Amalfi un Positano.

Positano, tūristu slavēta vieta man likās tikai tieši tāda – tūristu vieta. Skaisti, jā. Tomēr jau necilā zivju piestātne Vietri Sul Mare šķita – autentiskāka. Ko padarīsi.

Kuģu satiksme ir ērta. Tikai uzmanies...



Dienā, kad bija paredzēts ceļojums uz Kapri, es sēdos kuģītī, un to šūpoja. Ak vai. Tā vēmusi nebiju nekad. Romantiskais Kapri bija jauka vieta. Tur ieturējāmies dikti jau šikā restorānā ar ainavisku skatu. Brokastīs ēdām musli ar vecu pienu.

Labās ziņas - pusdienās ēdām svaigi gatavotus raviolli un saldējumu.

Atpakaļ ceļš mani sašūpoja tā, ka tā vēmusi nebiju nekad. Es gulēju plikām kājām kuģa tualetē un vēmu. Man bija TIK slikti! Galā šķita, ka jāsauc ātrā palīdzība, tomēr kaut kā tikām galā ar taxi (10min = 20 eur), un biju gultā. Vīrs vēl nokāpa pēc suvenīriem, kamēr es atguvu spēkus ar žāvētu gaļu.

Peldēšanai bija par agru – maija sākums bija vēss priekš tā, tomēr laiks – silts. Manās atmiņās šis ceļojums vienmēr būs ar gaišumu – vietā, kur bija mazliet jāraud, jo krita maskas, un ilūzijas. Tomēr, bez mašīnas (noparkot Amalfi ir sarežģīti), ar ierobežotu budžetu, mums izdevās!

Brauciens uz Ravello un Burrata siera iepazīšana jau ir jauns stāsts.


Restorāns Kapri

Pieturas punkti: Rīga – Roma (avio) Roma – Salerno (vilciens) Naktsmājas – Vietri Sul Mare (210 eur 7 naktis)

Ekskursijas: Amalfi (+Ravello) Positano Kapri sala (1 nakts)


0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page